New perspective

Dacă tot e duminică, și pentru mulți dintre noi este o zi în care (cel puțîn spre seară) ne programăm activitatea din săptămâna ce urmează, vreau să vă “ajut” să aveți o nouă perspectivă.

Într-unul din posturile trecute am vorbit despre prima bornă atinsă că vânzări pe site-ul propriu (1.5 mil $) și aș vrea acum să vă arăt cum o simplă schimbare de perspectivă te ajută să consideri “realizabil” un lucru care pare foarte greu de atins la o primă vedere.

Să spunem că un țel bun pentru început ar fi să faci o cifră de afaceri de 150.000$ în primul an. Dar ce înseamnă asta mai exact și mai ales cum vreodată ai putea să ajungi să faci cifra asta când nu ai mai vândut nimic până acum?

Dacă facem un calcul simplu putem transforma un număr mare în pași mici realizabili.

Dacă împărțim 150.000$ la 365 zile rezultă că avem nevoie de vânzări de aproximativ 410$ pe zi. La un preț mediu de 30$/ produs (noi recomandăm să începeți cu produse care se învârt în jurul acestui număr) observăm că este de ajuns să vindem 13-14 produse pe zi pentru a ne atinge scopul.

Cred că pentru majoritatea dintre voi deja acest lucru pare mult mai realizabil. Și chiar este.

Dacă vorbim de un profit aproximativ de 20-30% (cum întâlnim de obicei în acest model de business) observăm că primul an poate să fie un bun început în lumea antreprenorială și poți avea un profit de 30-45k $. Acest lucru nu este tocmai rău și nu e foarte întâlnit în lumea “reală” și în afacerile obișnuite.

Câteodată o perspectivă nouă te ajută să “vezi” drumul mai ușor și îți dă curajul de care ai nevoie pentru a începe.

Multă baftă tuturor!

Distribuie pe: