Mindset. Codul Talentului. F.U. Money!!

Cărțile sunt probabil cea mai bună sursă de avantaj competitiv pe care o avem la îndemână. Și totuși prea puțini o utilizează. Știți de ce? Pentru că perspectiva din care privim lucrurile este greșită.

Obișnuiam să cred că e nevoie să scot o lista întreagă de idei dintr-o carte pentru a o considera valoroasă când, de fapt, tot ce ai nevoie este să găsești o simplă idee.

Și totul se leagă de acel fenomen pe care îl tot menționăm și anume “compound effect”. Este atât de puternic încât parcă mi se pare ireal că am reușit să-l descopăr. Practic, o simplă idee aplicată la un mecanism atât de complex cum e o afacere online face ca orice idee simplă să devină un mare câștig.

Nimic nu mă încântă mai tare decât o carte bună scrisă de un om inteligent care și-a dedicat 10 ani din viață pentru a face descoperirile despre care vorbește în acea carte. E pur și simplu mind-blowing cât de multe informații bune poți lua dintr-o carte de 10$.

Deși am citit zeci de cărți, sunt câteva care mi-au “șlefuit” modul de gândire și felul în care abordez business-ul. Coincidență sau nu, ele sunt primele 3 cărți pe care le-am citit.

1. Mind Power Into the 21st Century – John Kehoe

La vremea respectivă am fost atât de marcat de această carte încât singurul lucru la care mă puteam gândi erau rândurile și ideile citite. Este o carte specială cu anumite concepte care pot fi considerate puțin “altfel” de către unii, ÎNSĂ, așa cum spune un citat bun, câteodată avem nevoie de astfel de concepte.

“If you limit your choices only to what seems possible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want, and all that is left is a compromise.”

2. F.U. Money – Dan Lok

O carte pur și simplu excepțională mai ales pentru cei care se gândesc prea mult la riscurile la care se expun atunci când încep un business.

Am început să citesc această carte EXACT când eram în proces de lansare cu primul nostru produs. Îmi aduc aminte de câteva concepte cheie care au influențat mult gândirea mea în ceea ce era pe atunci un simplu început într-un nou business. O recomand cu încredere.

Din nou, o carte controversată. Dar, dacă ne gândim bine, cât de departe te poate duce gândirea normală până la urmă?

3. The Talent Code – Daniel Coyle

My all-time favourite! Indiferent cât de multe citesc, pur și simplu niciuna nu se compară cu această carte. Poate pentru că a fost și prima carte citită în domeniul “dezvoltării personale”. Îmi aduc aminte cum le povesteam părinților mei (pe vremea aceea încă locuiam cu ei) despre “mielinizarea circuitelor” și cum top performerii în orice domeniu au un singur lucru în comun: ……. (o să vă las pe voi să-l descoperiți). 😊

Este o carte care mi-a schimbat viața. Excepțională.

Face referire la multe exemple din viața reală și pot să spun cu mâna pe inimă că toate conceptele prezentate m-au făcut să am o cu totul altă perspectivă a ceea ce înseamnă să fii expert în ceva.

Hardwork is second to nothing. Period.

P.S. Dacă sunteți pasionați de citit și vreți să împărtășiți câteva din cărțile care v-au ajutat de-a lungul timpului, vă rog faceți-o.

Distribuie pe: