Eat that FROG

Primesc multe întrebări de la toți cei care pornesc pe drumul acesta al antreprenoriatului online despre cum să te organizezi mai bine și cum să fii mai productiv. Din acest motiv, m-am gândit că vă va ajuta să vă spun cum fac eu lucrurile.

Sunt de fapt o serie de mici “ritualuri” pe care le-am “învățat” de-a lungul timpului și o să le menționez aici pe cele mai importante:

01. PLANNING

Probabil cel mai important concept când vine vorba de productivitate are legătură cu programarea din timp a task-urilor și “vizualizarea” lor. Pare un concept simplu și ușor de realizat, ÎNSĂ 99% din oameni nu o fac. De ce? Pentru că la o primă vedere nu pare atât de important. Și totuși este.

Brian Tracy, un important life coach, autor și multe altele, din SUA, este de părere că fiecare minut petrecut în a planifica o zi productivă îți salvează undeva la 10 minute de execuție. Și din proprie experiență spusele lui nu sunt departe de adevăr. Așadar, faceți un efort și programați-vă ziua sau săptămâna bine. Diferența va fi uriașă.

02.EAT THAT FROG

Acesta este unul din conceptele din cartea cu același nume (scrisă de Brain Tracy) care pune accentul pe a rezolva cel mai important task în prima parte a zilei. Cu toții știm că nivelul de energie și concentrare pe care îl avem dimineața scade treptat pe parcursul zilei…ce nu e foarte evident însă e PRESIUNEA pe care o resimțim (atât conștient cât și subconștient) atât timp cât nu rezolvăm acel task.

Începeți cu cel mai important task, rezolvați-l, apoi toate celelalte vor părea mult mai ușor de făcut și senzația de “zi productivă” va fi resimțită pe tot parcursul zilei.

03.STOP MULTITASKING

Deși pare poate contraintuitiv în “epoca vitezei” în care trăim, strategia de multitasking are multe efecte negative.

Era una din greșelile mari pe care le-am făcut în trecut și de care încerc ușor ușor să scap. Spun “încerc” pentru că lucrurile nu sunt tocmai simple. Odată ce te obișnuiești cu un anumit stil de a munci e foarte greu să treci la un stil în care tot focusul tău merge spre un singur task. Efectele pe care le are însă multitaskingul într-o afacere cum e cea de tip eCommerce pot fi fatale. Compound effect-ul unei greșeli făcute datorită multitaskingului este foarte mare și o simplă greșeală poate face diferența dintre profit sau pierderi la final de lună.

04.MORNING ROUTINE

Aici putem vorbi zile întregi, însă pentru mine rutina de dimineața sună cam așa: trezirea devreme, igiena, mănânc ceva ușor(sau deloc), 5 min de meditație și apoi la sală. Dacă pe primele 3 le face cam toată lumea, “secretul” îl constituie următoarele 2.

Încercați să vă puneți corpul și mintea “în mișcare” într-un mod pozitiv încă din primele minute ale zilei. Diferența este enormă și, cum toți știm, exercițiile fizice eliberează în organism endorfine și ne dau o stare de bine nu doar fizică dar și mentală, efect resimțit pentru multe ore după ce antrenamentul a luat sfârșit.

05.DEEP FOCUSED WORK

Cred că “arma” mea numărul 1 (și a lui Alex la fel) și motivul pentru care am reușit să avansăm atât de repede este munca focusată. Acolo stă avantajul competitiv. Acolo e “grind-ul în noroi”. Acolo e zona pe care toți o evită. ȘI acolo se întâmplă creșterea.

După cum vedeți, mulți în jurul vostru promovează în diverse domenii un stil de viață foarte lejer și fără nicio grijă. Magia nu se întâmplă însă niciodată acolo. Magia se întâmplă când mintea ta “caută disperată” un răspuns pentru un lucru la care te gândești de 6 ore. Și când îl descoperi îți dai seama cât de mare e avantajul tău față de restul.

E o vorba care îmi place foarte mult și sună cam așa: “the more you seek the uncomfortable, the more you will become comfortable”…și cred că asta spune totul. Nu o să vedeți NICIODATĂ un top performer adevărat (fie el în sport, business, sau orice alt domeniu) care să vă spună că lucrurile au fost ușoare pentru el.

Când lucrurile îți sunt prezentate ca fiind ușoare sau când ești foarte confortabil cu situația ta actuală ar trebui  să te gândești de două ori dacă ești sau nu pe drumul cel bun.

06.REWARDS

Nu în ultimul rând, obișnuiți-vă să sărbătoriți micile succese. E un sentiment aparte când realizezi chiar și cele mai mici lucruri , iar ele ar trebui sărbătorite ca atare.

În fond și la urma urmei “drumul” și ceea ce devii parcurgându-l e mult mai important decât “destinația finală”.

Dream BIG!

Distribuie pe: